Канцеларија за здравље старих Градског завода за јавно здравље Београд у сарадњи са Градском организацијом пензионера Београда, 8.10.2014. године је у просторијама Клуба пензионера Врачар организовала манифестацију „Овако може свако”, као наставак даљих активности поводом обележавања 1. октобра, Међународног дана старијих особа.

Циљ окупљања био је унапређење квалитета живота и подршке здравом старењу старијих особа. Уз окупљање старијих суграђана одржана је и радионица „Здрави стилови живота“ и плес са инструкторима из бенефицираног програма „Градског центра за физичку културу - Стари ДИФ“ (аргентински танго, енглески валцер).Преко 50 пензионера је проверило своје здравље мерењем крвног притиска и чуло здравствено едукативна  предавања  („Плесом до здравог срца“, „Хигијена уста и зуба у трећем добу“  и „Значај игре и покрета за здравље“). Уз јутарњи чај наши старији суграђани су добили и штампани материјал „.Водич за координацију услуга заштите старијих особа у Београду“, практични информатор са контактима свих здравствених установа и установа социјалне заштите на територији града Београда, као и саветима за активно и здраво старење.


Ovako moze svako

Скуп су отворили: испред домаћина - потпредседник „Градске организације пензионера Београд“, г-дин Слободан Ребић, а испред организатора манифестације - руководилац Канцеларије за здравље старих Градског завода за јавно здравље Београд, др Ирена Џелетовић Милошевић.

Скуп је поздравила и подржала активности директор Градског завода за јавно здравље Београд, проф др Душанка Матијевић, специјалиста социјалне медицине. Предавачи су били: прим. др Анамарија Симић Миловановић, спец. интерне медицине субспецијалиста кардиологије, Дом здравља „Земун“; др Милорад Пантовић, специјалиста оралне хирургије „Галеника“ А.Д. Београд и прим. др Предраг Делибашић, Градски завод за јавно здравље Београд. А.Д „Галеника - Дентал“ је за све учеснике манифестације обезбедила  брошуре и  препарате за одржавање здравља уста и зуба.