олимпијада старих 2018

Већ четврту годину, а по пети пут, Канцеларија за здравље старих Градског завода за јавно здравље је узела активно учешће на “Сајму за треће доба“ у Хали 3 Београдског сајма, 28.02. – 01.03. 2018. године.

Ова већ традиционална манифестација под покровитељством Скупштине града Београда и Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Републике Србије, а у организацији месечног магазина „Пензија“, РЈ „Дневних центара и клубова за старије Београд“ и наше Канцеларија за здравље старих Градског завода за јавно здравље Београд, као и Београдског сајма, привукла је преко 20.000 припадника генерације трећег доба и пружила атрактиван и едукативан програм за пензионере.


За све посетиоце организоване су бројне културно-забавни програми, бесплатни здравствени прегледи и креативне радионице, предавања о квалитету живота у трећем добу.

sajam trece doba

Сајам увек даје допринос квалитетнијем животу у трећем добу. На једном месту свим посетиоцима биле су доступне разноврсне услуге, попусти, поклони, програми и производи који за циљ имају подстицање активног живота популације 55+. Преко 2000 посетиоца су на штанду Канцеларије за здравље старих, Градског завода за јавно здравље Београд - поузданог партнера у здрављу старијих, добили најактуелније брошуре и лифлете са здравствено васпитним садржајима и корисним информацијама из области којима се бави Канцеларија за здравље старих и свих делатности Градског завода за јавно здравље Београд, а у вези здравља старијих.

sajam trece doba

На нашем штанду на основу антропометријских мерења, израчунавања индекса телесне масе, мерења крвног притиска, анализе попуњених упитника о животним навикама из свих области живота, између пријављених посетилаца оба пола прогласили смо “Најфит пензионера“, учесника овогодишњег Сајма за треће доба.

sajam trece doba

„Најфит“ пензионер је Милан Нешић (72), професор и декан у пензији Шумарског факултета, Универзитета у Београду, који је поред повеље за свој најфит статус добио и изузетно вредну награду - поклон ваучер, викенд за две особе у Специјалној болници „Бања Кањижа“, као и поклоне у виду прехрамбеног пакета и ваучера у износу од 2000 динара од Арома маркета. Улагање у здравље током живота, огледа се и сад у трећем добу код овог младоликог и енергичног човека.

sajam trece doba

Наши дугогодишњи партнери у здрављу, ученици, професори и директор Осме београдске гимназије Проф. Ирена Брајевић, активно су учествовали на нашем штанду и дали свој допринос у афирмацији проактивне међугенерацијске сарадње. Из године у годину све је већи број ученика, који желе да међугенерацијски сарађују, што је позитиван утицај досадашњег начина рада.

sajam trece doba

Ватромет мудрости, зреле лепоте, дружења, игре и здравља обележили су и овај Сајам за треће доба.

sajam trece doba

Видимо се у здрављу на истом месту и следећих година....

sajam trece doba