olimpijada starij 2017Већ традиоционална Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба се 11. пут одржава крајем септембра, почетком октобра. И ове године, у прелепој Врњачкој Бањи, симболу бањског туризма Србије, одмериће снаге, знања и умећа наши старији.

Све бројнији учесници ове манифестације показују да је младост, односно старост, стање духа и да године не смеју бити препрека дружењу и уживању у животу. Духовно и физичко кретање представљају уметност живљења у сваком узрасту па и у трећем добу. Химна Олимпијаде је „Победи себе“ и буди јачи од свега.

 

У оквиру Сектора здравља овогодишње „Олимпијаде“  учесницима, као и становницима Врњачке Бање и околине биће здраво и поучно на дводневним, јутарњим Базарима здравља 30.09. и 01.10. од 8 до 10 часова, где ће моћи да провере своје здравље на здравственим пунктовима Канцеларије за здравље старих, Градског завода за јавно здравље Београд, Милош клинике, Zepter Medical ординације и Призме из Крагујевца.

Канцеларија за здравље старих ће и ове године утврђивати у којој мери наши старији , а учесници „Олимпијаде“ воде здраве стилове живота, као и давати савете како да унапреде своје здравље ове године захваљујући сарадњи са Д.З. “Врњачка Бања“.

Поред мерења крвног притиска, нивоа шећера у крви, телесне висине и тежине и очног притиска, ове године ће се организовати и бесплатни гинеколошки прегледи 1. и 2. октобра у гинеколошкој ординацији Д.З. “Врњачка Бања“, јер жене су жене целог живота и треба да контролошу овај важан део њиховог здравља. Тим ZepterMedical ординације ће ове године припремити едукативну радионицу 1.10.2018. “Припрема правилне исхране у трећем добу“, где ће учесници осим предавања моћи да виде и пробају јела припремљена на здрав начин. Учесници ће имати прилике да чују предавање „Треће доба без бола“, 2.10.2018. године.

Порука Канцеларије за здравље старих је да треба мислити о свом здрављу и позитивно размишљати како га унапредити.

Дођох, видех, победих је гесло олимпијских игара, а Олимпијаде спорта, здравља и културе трећег доба - Победи себе.