Zdravo starenje u BeograduКанцеларија за здравље старих Градског завода за јавно здравље- Београд је, почев од марта 2021. године, спровела програм унапређења здравља старих у Београду, финансиран са позиције Секретаријата за здравство Управе Града Београда.


Измењена старосна структура становништва Београда, у правцу интезивног старења, наметнула нам је реакцију и активности прилагођене нашим старијим суграђанима, који имају веће потребе и захтеве према свима нама, јавноздравственим делатницима и друштву уопште, а у складу са ставом да старење није болест, већ да се у Београду може старити здраво и активно.

Старији људи се разликују на много начина и то се рефлектује на њихово здравље, социјално културалне и социјално економске карактеристике, животни стил, интересовања...

 

 

Zdravlje starih

 

Достизање једнакости у здрављу је наш велики актуелни јавноздравствени изазов.
Циљ овог програма је да старији суграђани добију одговарајуће информације и савладају коришћење инструмената за преузимање активне улоге у очувању и унапређењу свога здравља.
Стога смо креирали „Водич за здраво и активно старење у Београду“ са здравственим саветима и физичким вежбама за сваки део тела, прилагођених старијем животном добу и спроводљивим у свим околностима.

 

Vodic za vezbanje

 

На нашем сајту www.zdravljestarih.org.rs се могу пропратити све важне информације за здраво и активно старење у нашем граду.
Као допринос очувању наше животне средине урадили смо и вишенаменске, вишекратне практичне цегере са поруком овог Програма.
Да сви здраво и активно старимо.